Centrul Momo

Alfabetizare digitală și formarea inteligenței digitale

Există trenduri și paradigme în creșterea copiilor, la fel ca în orice alte domeniu. A fost o perioadă în care părinții au exagerat disciplinarea, iar aceasta a dus la multe consecințe neplăcute. În schimb, mulți părinți resping astăzi ideea disciplinei temându-se că vor călca voința copilului lor și nu vor lăsa loc individualității copiilor. Părinții nu vor să-i expună numeroaselor experiențe neplăcute prin care ei au trecut deja și, din dorința de a-i proteja de eșecuri devin hiperprotectivi sau renunță complet la limite, se tem că prin disciplinare își vor înstrăina copiii.
Ar fi bine să începem să limităm distragerile și să spunem NU la prea mult, prea repede, prea curând. Pe măsură ce ritmul vieții se accelerează până la hiperspeed: prea multe lucruri, prea multe opțiuni și prea puțin timp - copiii simt presiune, pot deveni anxioși, pot avea conflincte cu prietenii și școala sau chiar pot fi diagnosticați cu probleme de comportament. Simplicity Parenting, vă ajută să vă revendicați copiii dumneavoastră și regândiți spațiul și libertatea de care aveți nevoie în mediul familial, folosindu-vă de limite în beneficiul vostru comun. Oricât de mult am aprecia libertatea granițele sunt esențiale pentru sănătatea mintală a copilului. Atâta timp cât acestea sunt adaptate în mod conștient la nevoile schimbătoare ale copilului nu trebuie să ne fie frică să impunem și să acceptăm limite. Granițele flexibile adecvate vârstei și situației actuale oferă un sentiment de îngrijire și securitate, astfel se consolidează legătura dintre părinți și copii.

La finalul modulului părinții vor dobândi următoarele puncte forte:

  • crearea unui mediu familial sigur, cald, plăcut
  • adaptarea percepțiilor părintelui la etapa fizică și psihică a copilului
  • focalizarea pe nevoia copilului și nu pe dorința părintelui
  • echilibru între timpul petrecut acasă și timpul destinat activităților școlare și sociale.
  • comunicare assertivă: ascultare activă, dialog, expunerea punctului de vedere
DORIȚI INFORMAȚII SUPLIMENTARE?

Înscriere

Contact

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro